Forvita Glucosamine complex
VOOR SPIEREN EN GEWRICHTEN.
Speciaal ontwikkeld voor soepele spieren en gewrichten
Probeer nu!
Maak kennis met FORVITA Glucosamine Complex
NOG 12 STUKS BESCHIKBAAR

BEWEEG WEER VRIJ.

Wat is glucosamine?

Glucosamine is een aminosuiker die een belangrijke rol speelt bij de aanmaak van glycosaminoglycanen en glycoproteïnen door het lichaam. Dit zijn de essentiële bouwstenen van gewrichtsbanden, pezen, kraakbeen en gewrichtsvloeistof.

Wat doet Glucosamine?

Glucosamine wordt in de volksmond gebruikt om de gewrichtsfunctie te ondersteunen, met name tegen de algemene slijtage van kraakbeen, en is uitgegroeid tot een van ’s werelds toonaangevende voedingssupplementen voor de behandeling van artritis.

Een van de belangrijkste taken van Glucosamine is het ondersteunen van de gezonde ontwikkeling van gewrichtskraakbeen, een soort glad wit weefsel dat de uiteinden van uw botten bedekt waar ze samenkomen om gewrichten te vormen.

Samen met de smerende vloeistof die synoviale vloeistof wordt genoemd, minimaliseert gewrichtskraakbeen wrijving en zorgt ervoor dat botten vrij en pijnloos over elkaar kunnen bewegen.

Meer specifiek wordt aangenomen dat glucosamine de aanmaak bevordert van bepaalde chemische verbindingen, waaronder collageen, die belangrijke structurele componenten zijn van gewrichtskraakbeen en gewrichtsvloeistof.

De voordelen

Artrose is een slopende aandoening die de gezondheid van de gewrichten negatief beïnvloedt door schade aan te richten en bewegingsbeperkingen te veroorzaken, wat leidt tot pijn en een verminderde kwaliteit van leven. In het VK denkt men dat artrose bijna 9 miljoen mensen treft. De meeste mensen die lijden aan artrose gebruiken ontstekingsremmende pijnstillers om hun symptomen te beheersen.

Veel klinische onderzoeken op het gebied van suppletie met glucosamine hebben zich gericht op de behandeling van artrose van de knie, heup en wervelkolom. Ze lijken aan te tonen dat glucosamine de afbraak van kraakbeen in de gewrichten kan vertragen, waardoor de progressie van artrose en de noodzaak van een knievervangende operatie wordt verminderd.

nl_NLDutch